Jópofa Bolt - Ahol a fa hatás a nyerő

Fából készített karórák, napszemüvegek, csokornyakkendők, konyhai kiegészítők, aroma diffúzorok boltja.

Mit kell tudni a szegfűszeg illóolajról


A szegfűszeg-olaj egy olyan illóolaj, amelyet szegfűszegből nyernek. A Syzygium aromaticum néven ismert szegfűszeg fa Délkelet-Ázsiában őshonos, bár manapság másutt is növekszik. A szegfűszeg-olajat a szegfűszegből összegyűjtött szárított virágrügyek lepárlásával állítják elő.

A fa más részei is, például a szár és a levelek is felhasználhatók. A szegfűszeg-olaj színétől a halványsárgáig terjed, és erős, fűszeres aromájú, évszázadok óta használják különféle alkalmazásokban. Ebben a cikkben részletesebben megvizsgáljuk ennek az olajnak a lehetséges előnyeit és azt, hogy miként használhatja otthon.

Milyen előnyei vannak a szegfűszeg illóolajnak?

A szegfűszeg-olajat hagyományosan különféle célokra használják, beleértve:

  • antimikrobiális szerként a baktériumok elpusztításához
  • fájdalomcsillapítóként olyan állapotok esetén, mint a fogfájás és az izomfájdalom
  • emésztési zavarok
  • szerepet játszhat a 2. típusú cukorbetegség megelőzésében vagy kezelésében.
  • a légzőszervi állapotok, például a köhögés és az asztma enyhítésére

Noha a szegfűszeg-olajban sok különböző vegyi anyagot azonosítottak, az eugenol nevű vegyület az egyik elsődleges alkotóelem. Mint sok illóolaj , a kutatók azon is dolgoznak, hogy felmérjék a szegfűszeg-olaj és annak alkotóelemei lehetséges egészségügyi előnyeit. Vegyünk egy mélyebb merülést azzal, amit néhány kutatás eddig mondott.

Fogászati ​​felhasználás

2012-ben, kutatók megvizsgálta a szegfűszeg-olaj hatását a fogak fogszuvasodására savas italokkal, például almaléval. A fogak fogászati ​​eróziója üregekhez vezethet.

A tanulmány szerint a szegfűszeg-olaj és molekulái hatékonyan megakadályozták a fogak erózióját, és a szerzők azt hitték, hogy a szegfűszeg-olaj a fluoridhoz hasonlóan működhet az üregek megelőzésében.

A 2016-os tanulmány, 10 természetes növényi terméket tesztelt, hogy megbizonyosodjon arról, mennyire hatékonyak voltak a szájüregeket okozó organizmusok ellen. A szegfűszeg-olajat találták a leghatékonyabban az üreget okozó organizmusok gátlásához.

A 2006-os tanulmány, összehasonlítottuk a szegfűszeg gél és a benzokain fájdalomcsillapító képességét.

A kutatók azt találták, hogy azoknak a résztvevőknek, akiket szegfűszeg-olajjal vagy benzokainnal teszteltek, szignifikánsan alacsonyabb volt a fájdalom pontszáma, mint a placebo csoportban. Ez arra késztette a tanulmány szerzőit, hogy úgy gondolja, hogy a szegfűszeg-olaj hatékony lehet helyi érzéstelenítőként.

Rákellenes tulajdonságok

A tanulmány a 2014-es megvizsgálta a szegfűszeg-olajnak az emberi emlőrák sejtjeire gyakorolt ​​hatását in vitro, azaz a sejteket edényben vagy kémcsőben tesztelték. A kutatók megállapították, hogy a szegfűszeg-olaj bizonyos mennyiségekben mérgező volt a rákos sejtekre.

Egy másik vizsgálatban a kutatók megállapították, hogy a szegfűszeg-olaj több rákos sejtvonal növekedését megállította, beleértve, de nem kizárólag az emlő-, méhnyak- és vastagbélrákot. A szegfűszeg kivonat szintén megnöveli a sejtek halálát és megszakította a sejtosztódást egy vastagbélrák sejtvonalban.

Vannak mellékhatások?

A szegfűszeg-olajnak vannak bizonyos lehetséges mellékhatásai, amelyeket tudnia kell.

Bőr irritáció

A szegfűszeg-olaj néhány embernél bőrirritációt okozhat. Ha aggódik a szegfűszeg-olajra való érzékenysége miatt, először ellenőrizze. Ehhez vigyen be kis mennyiségű hígított szegfűszeg-olajat a könyök belsejébe.

Ha a bőrirritáció, például bőrpír, viszketés vagy duzzanat jeleit észlelje, ne használja a szegfűszeg-olajat.

Illóolajok bőrproblémákra!

Allergia

Noha ritka, allergiás reakció léphet fel a szegfűszeg-olajra vagy annak alkotóelemeire.

Feltétlenül ismeri az anafilaxia , egy potenciálisan életveszélyes allergiás reakció jeleit és tüneteit:

  • kiütés vagy csalánkiütés, ami viszkethet
  • nehéz légzés zihálás vagy köhögés
  • torokfeszültség vagy nyelési nehézség
  • emésztési zavar, például hányás,
  • hasmenés vagy görcsök

A szegfűszeg-olajat hagyományosan emésztési zavarok enyhítésére, a fájdalom enyhítésére és a légzőszervi betegségek kezelésére használják.

A kutatások azt találták, hogy a szegfűszeg-olajnak előnyei lehetnek fogászati ​​és helyi alkalmazásban, fertőzések kezelésében és a rák elleni küzdelemben. Mint minden illóolaj esetében, feltétlenül használjon biztonságosan a szegfűszeg-olajat. Mindig beszéljen orvosával, ha bármilyen kérdése vagy problémája merül fel a szegfűszeg-olaj használata előtt.

Ha többet szeretnél megtudni a nyugtató illóolajokról, akkor a következő cikkünkben olvashatsz róluk: Jópofa Bolt - Nyugtató illóolajok

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 22
Tegnapi: 31
Heti: 107
Havi: 307
Össz.: 6 984

Látogatottság növelés
Oldal: Szegfűszegolaj hatásai
Jópofa Bolt - Ahol a fa hatás a nyerő - © 2008 - 2021 - jopofabolt.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »