Jópofa Bolt - Ahol a fa hatás a nyerő

Fából készített karórák, napszemüvegek, csokornyakkendők, konyhai kiegészítők, aroma diffúzorok boltja.

Az ekcéma a bőr felső rétegének viszkető, néha nedvesítő gyulladásának együttes kifejezése.

A bőrirritáló anyagokkal (például szappanokkal, fertőtlenítőszerekkel vagy túl sok vízzel) vagy allergiát okozó anyagokkal (például tisztítószerek, illatanyagok, nikkel) való közvetlen érintkezésből származik. A neurodermatitisz különleges esetben a bőrreakció kiváltója az immunrendszernek a testből származó túlzott reakciója. A kiütés lehet akut vagy krónikus és nem fertőző.

Néhány nap múlva az ekcéma spontán gyógyul. A gyógyulási folyamat felgyorsítása érdekében az orvos gyulladásgátló kenőcsöket és súlyos viszketés esetén antihisztaminokat írhat fel.

Mennyire gyakori az ekcéma?


Az ekcéma az egyik leggyakoribb bőrbetegség. Körülbelül ötödik embernél van ilyen gyulladásos bőrreakció. Az életben egyszeri ekcéma kialakulásának valószínűsége csaknem 100%.


Az ekcéma speciális formája különösen gyermekkorban alakul ki: atópiás dermatitisz, amelyet általában neurodermatitisnek hívnak.

Az ekcéma diagnosztizálása


A diagnózist bőrgyógyász vagy háziorvos végzi el, a bőr vagy a gyulladt terület elemzésével. A bőrpír és a kiáramló hólyagok egyértelműen megjelennek az ekcéma esetében.


Fontos az orvos számára is, hogy tudja, mi váltotta ki a bőrreakciót. Ezért fontos pontosan leírni, hogy mely anyagokkal került korábban kapcsolatba, és hogy ez ismétlődő kiütés. Neurodermatitis gyanúja esetén az orvos allergiás tesztet és vérvizsgálatot készít.

Az ekcéma kezelése


Az ekcéma kezelésében a döntő intézkedés annak tisztázása, van-e különösebb ok, például kontaktiallergia. Ha ez allergiás teszttel bizonyítható, a legfontosabb terápia az allergén elkerülése. Ha nincs megújult kapcsolat, az ekcéma gyógyul.


Annak érdekében, hogy enyhítsék a viszketést az érintkező ekcéma és a gyógyulási folyamat felgyorsítása érdekében, az orvos enyhe gyulladásgátló kortizon kenőcsöt is felírhat.


Neurodermatitis: Az akut visszaeséseket kortizonnal és más gyulladásgátló kenőcsökkel kezelik. A legfontosabb intézkedés az állandó bőrápolás, amely megerősíti a bőr természetes védő funkcióját és megakadályozza a következő kiándulást. A gyógyszertárakban vannak speciális hidratáló krémek és olajfürdők, amelyek megakadályozzák a bőr kiszáradását.

Ekcéma: mit tehet az érintett személy önmagában?


A bőrt káros anyagok elkerülése érdekében figyelni kell az irritációt, amely az ekcéma kialakulását okozhatja. Hasznos lehet egy napló vezetése, amelyben rögzíti, mikor kezdődnek a bőrreakciók, és amit előzőleg megérintett.


Neurodermatitis esetén ügyeljen az alapvető bőrápolásra. Fontos a bőrt a kiszáradástól védeni, mivel ez szintén gyengíti a gátfunkciót. Olajfürdők és speciális krémek segíthetnek itt. Beszélje meg orvosával.

Páratartalom növelése a bőr nedvesítése érdekében

A páratartalom a környezet egyik legfontosabb tényezője, a bőr szinte azonnal reagál, és fontos szerepet játszik abban, hogy az ekcéma hogyan kezeli a testét.

Száraz és alacsony páratartalom : A száraz levegő tovább kiszívja a nedvességet a bőrről, hogy rontja az ekcéma plakkokat.

20–22 fokos szobahőmérsékleten a helyiség páratartalmának 40–60 százalék körül kell lennie. Különösen a neurodermatitisben szenvedő betegek számára javasoljuk, hogy télen állítson be higrométert a nappali szobába, hogy a levegő páratartalma mindig látható legyen.

Gyakran szükség van további nedvesség hozzáadagolására. A szobanövények segítenek, de gyakran nem lesz elég.

A legegyszerűbb módszer egy tál víz felhelyezése a fűtőelemre. Ha szereti műszaki szempontból összetettebb, akkor használhat párologtatót is, amely automatikusan beállítja a levegő páratartalmát.

Mindezek mellett: ne felejtsük el a rendszeres szellőztetést túlfeszültségű szellőzésen keresztül! Használjunk hidegpárásítót az ekcéma enyhítése érdekében.

 

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 17
Tegnapi: 31
Heti: 102
Havi: 302
Össz.: 6 979

Látogatottság növelés
Oldal: Ekcéma ellen
Jópofa Bolt - Ahol a fa hatás a nyerő - © 2008 - 2021 - jopofabolt.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »